Правителството днес ще проведе заседание.  Сред планираните теми са приемане на доклад за изпълнението

...
Правителството днес ще проведе заседание. 
Сред планираните теми са приемане на доклад за изпълнението
Коментари Харесай

Кабинетът ще приеме доклад за изпълнението на бюджета за 2022 година

Правителството през днешния ден ще проведе заседание. 

Сред плануваните тематики са приемане на доклад за осъществяването на бюджета за 2022 година. Очаква се Министерският съвет да вземе решение и за отчуждаване на терени по автомагистрала " Европа ".
Това ще даде опция за строителство и в последния сектор от нея – сред Сливница и Северната скоростна дъга на София. Ако няма 50 на 100 прогрес по него до края на годината, ще бъдат изгубени средствата от европейското финансиране за довършването на аутобана, заяви  районният министър Иван Шишков.

Тази година ще стартира строителство по магистралните сектори Русе - Бяла и обхода на Бяла,отчете министърът.  Подготвя се и социална поръчка за правене на абстрактен план за продължение на автомагистралата към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ".  Такава следва и за автомагистралата от Дупница до Северна Македония.

Търси се решение и по какъв начин да продължи оптимално бързо построяването на Автомагистрала " Хемус " по законов метод, добави Шишков. И предложи 7 и 8 сектор да бъдат разграничени на 3 подучастъка, с цел да може проблематичните сектори да бъдат заобиколени, до момента в който се откри законов механизъм, а останалите да бъдат утвърдени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР